Monday, June 27, 2011

Nurul Izzah talam 2 muka

Di tengah-tengah orang dok sibuk pasal bersih 2.0 yang bagi aku, menyusahkan dan beri impak negatif pada imej negara, aku terperasan Nurul Izzah sudah mula main wayang lain. Dia kan baru balik dari Turki, yang katanya pergi bersama-sama berkempen untuk Parti AK, parti yang menang dalam pilihanraya baru-baru ni. Adakah Nurul Izzah akan meminta pertolongan parti berkenaan dalam pilihanraya kita yang bakal menjelang nanti?

Haha, besar sungguh cita-cita Nurul Izzah.

Dalam blog dia,Agak-agak la nak main psycho orang lain. Tengok No. 4, pasal semangat kebangsaan. Wah! Pandai dia bercakap (ops tulis sebenarnya). Kalau betul Nurul Izzah nak ikut contoh pilihan raya Turki, dia sepatutnya perjuangkan semangat kebangsaan negara kita, betul tak?

Tapi, si talam 2 muka ni mana ada kisah semua tu. Dia ikut idea socialism. Dia berkawan rapat dengan geng-geng komunis. Dia pertahankan Part Sosialis Malaysia (PSM). Banyak cantek dia punya semangat kebangsaan. Haha lawak laa~

Banyak benda la si Nurul Izzah ni bercanggah dari segi apa yang dia perjuangkan dengan benda yang dia buat. Ini ke contoh pemimpin yang sebenarnya. Rosak! Rosak!

Wednesday, June 22, 2011

Slogan baru PKR - Demi Rakyat??

Aku rasa terpanggil nak komen pasal slogan baru PKR ni. Demi Rakyat?
Ada yang kata ni tiru BN - Rakyat Didahulukan..

Baca sini..

Ada juga yang kata sebab pilihan raya dah dekat, jadi PKR terdesak buat slogan ni.

Baca sini.. 

Tapi kenapa demi rakyat? Selama ni bukan demi rakyat ke? Kenapa slogan macam ni tak dilaung-laungkan sejak dulu lagi? Sebelum ni berjuang demi apa? Keadilan demi siapa? Siapa lagi kalau kuncu kuncu PKR sendiri. Tengok parti diorang pun dah tau, apa dalam poket selama ni sebenarnya.

Tuesday, June 21, 2011

Bila Nurul Izzah puji Turki

Ada satu isu menarik ni, aku rasa ramai dah perasan. Cuma aku nak tekan kan je. Baca blog ni.Memang Nurul Izzah hanya pandai berkata-kata. Pandai berkata tak apa, tapi apa yang keluar dari mulut tu kenalah buat. Kalau ayat keluar macam air, tapi tangan kaki dok goyang tak buat apa. Sesiapa pun boleh jadi MP kalau macam tu.

Macam dalam Blog MiM kata, kalau lah Nurul Izzah dan bapanya betul betul nak angkat sistem politik di Turki, Anwar Ibrahim kena lah buat apa yang pemimpin sana buat. Betul tak? Baca tweet dalam twitter Nurul Izzah kalau nak tau apa yang dipuji-pujinya.

"Ini kerana, di Turki, mana-mana pemimpin yang terlibat dalam skandal terutama skandal seks, akan meletakkan jawatan bagi memberi laluan kepada siasatan atau membersihkan nama kerajaan dan parti dipimpinnya."


Apa raa! Tu pon tak boleh fikir ka?

Monday, June 20, 2011

MP Lembah Pantai kaki wayang

Ni aku ada cerita sket pasal MP Lembah Pantai yang memang terkenal dengan mulut suka putar ayat. Baca cerita sket dari Berita Lembah Pantai.Tak kesah la dia nak kata BERSIH tu memang bersih dari mana-mana parti politik, bahkan dia kata suara BERSIH tu adalah betul betul suara rakyat. Poodah~ Berita Lembah Pantai dah list-kan siapa ajk dalam BERSIH tu. Tapi satu lagi, kalau BERSIH BETUL-BETUL BERSIH, macam mana pulak bapak dia boleh keluarkan statement kata kalau PM boleh janjikan pilihanraya yang bersih, dia akan minta Ambiga batalkan BERSIH.

Kalau BERSIH adalah 100% suara rakyat, Ambiga mana boleh dengar kata Anwar. Kalau aku ada otak waras, TAK NAK aku ikut BERSIH tu. Terang-terang tu sandiwara PKR, bukan 100% suara rakyat.

PKR dah maju, gunakan rakyat. Suruh rakyat berdemo supaya kerajaan dengar cakap PKR. Gunting dalam lipatan!

Friday, June 17, 2011

Raja Nong Chik dah tukar kerja

Siapa tak kenal dengan Raja Nong Chik? Menteri Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar. Tapi bila aku tengok gambar-gambar macam kat bawah ni, aku rasa Raja Nong Chik dah boleh tukar profession lain dah.

Tukang cat

Tukang masak

Tukang kebun

Tukang layan tetamu

Orang kata, kalau nak memahami cara hidup seseorang tu, kita kena buat sendiri. Betul ke?

Apa pemimpin lain buat ek?

Main boling

Makan kek

Bestnya jadi pemimpin, ada masa main boling dan ada orang ajak makan kek free. Aku ni yang kerja macam tak cukup 2 kaki & 2 tangan ni, dah nak dekat setahun tak pegang bola boling. Makan kek pon 6 bulan yang lalu kot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...