Thursday, December 30, 2010

Ahli Parlimen Serdang terdesak sangat ke?

Siapa tak kenal dengan ahli parlimen Serdang yang sedang hangat diperkatakan. Bukan pasal menjaga kebajikan rakyat, bukan dicop sebagai pembela rakyat, bukan juga sebagai pemimpin yang berwibawa. Malah lebih terkenal dengan isu masuk masjid tanpa tutup aurat. Kali ni dia terdesak sangat hendakkan perhatian, dia buat sekali lagi di perkarangan Masjid Taman Cheras jaya, Balakong.

Lihat berita pasal dia buat apa di perkarangan masjidTeo Nie Ching, Ahli Parlimen Serdang ni agaknya mahu berebut jawatan Ketua JAIS. Mana taknya, banyak lagi tempat umum, tempat orang ramai berkumpul untuk dijadikan tempat menarik undi. Tapi kenapa masjid yang menjadi mangsa. Bukan sekali, malah 2 kali. Memang tak serik. Kesihatan tak boleh dijadikan alasan nak guna kawasan masjid. Sebab tu lah wujudnya taman permainan, dewan serbaguna, padang bola dan sebagainya. Kalau hendak sangat guna masjid tu, suruh jemaah masjid sembahyang di padang bola atau dewan serbaguna.

Harap-harap ada yang beritahu dia yang orang ke masjid untuk beribadat, bukan untuk bersenam robik. Sambutan Maal Hijrah adalah untuk memperingati penghijrahan dari jahil ke berilmu, bukan untuk kembali kepada zaman jahil yang mempergunakan agama untuk menarik undi rakyat semata-mata.

Bawak-bawak lah sedar diri, tak perlu tunggu orang lain tegur.


3 comments:

  1. PAS memang sudah lupa dengan apa yang diwar-warkan kononnya perjuangan mereka. PAS lagi takut pengundi dari takut Allah. PAS mahu kejar redha pengundi kafir dari redha Allah!

    http://tansrimat.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...