Wednesday, June 22, 2011

Slogan baru PKR - Demi Rakyat??

Aku rasa terpanggil nak komen pasal slogan baru PKR ni. Demi Rakyat?
Ada yang kata ni tiru BN - Rakyat Didahulukan..

Baca sini..

Ada juga yang kata sebab pilihan raya dah dekat, jadi PKR terdesak buat slogan ni.

Baca sini.. 

Tapi kenapa demi rakyat? Selama ni bukan demi rakyat ke? Kenapa slogan macam ni tak dilaung-laungkan sejak dulu lagi? Sebelum ni berjuang demi apa? Keadilan demi siapa? Siapa lagi kalau kuncu kuncu PKR sendiri. Tengok parti diorang pun dah tau, apa dalam poket selama ni sebenarnya.

5 comments:

 1. Lagi mau kencing ka?
  Fakta di bawah ditujukan khas kepada bakal pengundi Hulu Selangor yang berada di luar kawasan dan tidak berkesempatan untuk balik mengundi dalam tempoh berkempen; serta ditujukan juga kepada seluruh pengundi di negeri Selangor Darul Ehsan umumnya. Selamat membaca dan berfikirlah dengan hati terbuka.

  22 fakta pembohongan dan kezaliman kerajaan DAP+PKR+PAS di Selangor:-

  1) 16 September 2008, Perhimpunan Perdana Sambutan Hari Malaysia di Stadium MBPJ, Kelana Jaya yang kononnya sebagai hari pembentukan "kerajaan baru Malaysia". - Tidak Berlaku.....BOHONG!

  2) Kerajaan negeri mensasarkan kutipan hasil pasir negeri bernilai RM150 juta tahun 2009. Tetapi royalti pasir 2009 hanya RM4.6 juta. - Tidak tercapai.....BOHONG!

  3) Kerajaan negeri mengumumkan Pakej Ransangan Ekonomi Negeri meliputi lima projek dengan jangkaan perbelanjaan melebihi RM50 bilion melalui inisiatif pembiayaan
  swasta. - Tidak tercapai.....BOHONG!

  4) Kerajaan Selangor "membeli" hutang syarikat korporat Talam Corporation menggunakan wang kerajaan negeri/duit rakyat bernilai RM392 juta. - Tidak Bermoral.....ZALIM!

  5) Kerajaan Selangor merampas aset tanah YBK di Serendah dan memulangkan bayaran tunggakan cukai RM5.7 juta walaupun telah dilunaskan oleh Yayasan Melaka dengan persetujuan Bendahari Negeri Selangor. - Salah Guna Kuasa.....ZALIM!

  MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DALAM PRU-12 BERKENAAN URUSTADBIR BERWIBAWA

  6) Berjanji memastikan semua pemimpin bersih dari rasuah tetapi pemimpin DAP & PKR yang rasuah dibela.....BOHONG!

  7) Berjanji menghentikan campurtangan politik dalam perniagaan tetapi DAP banyak campurtangan dalam urusan pentadbiran & perniagaan.....BOHONG!

  MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN SOSIAL DAN KEBAJIKAN

  8) Berjanji memberi bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang di hantar ke nurseri. - Tidak dilaksanakan.....BOHONG!

  9) Berjanji memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan pra-sekolah. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  10) Berjanji memberi bantuan kepada anak-anak muda untuk mendirikan rumahtangga. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  11) Berjanji membuka pusat-pusat sukan mini dan rekreasi belia. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  12) Berjanji memberi elaun kepada ibu tunggal yang layak. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  13) Berjanji memberi elaun khas suri rumah yang memilih untuk menjaga anak-anak kecil mereka sepenuh masa. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  14) Berjanji membantu setiap rakyat Selangor untuk mendapatkan kediaman sendiri. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN KESIHATAN RAKYAT

  15) Berjanji untuk menyediakan perubatan percuma untuk warga 65 tahun ke atas. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN EKONOMI RAKYAT

  16) Berjanji untuk menyediakan premis perniagaan yang cukup. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  17) Berjanji memberikan bimbingan perniagaan kepada golongan belia dan wanita muda. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  18) Berjanji akan memberi insentif untuk menggalakkan belia dan wanita muda berniaga - sewa minimum akan dikenakan untuk bil air dan elektrik bagi 2 tahun pertama. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  19) Berjanji mengurangkan cukai pintu kediaman sebanyak 20% dan cukai premis komersial sebanyak 10%. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  20) Berjanji melaksanakan program bagi rakyat miskin dengan memastikan petani dan nelayan jana pendapatan yang lebih tinggi di atas paras kemiskinan. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN KESELAMATAN RAKYAT

  21) Berjanji akan menggantikkan sistem Rukun Tetangga dengan sistem baru yang lebih berkesan. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

  JANJI LAIN PAKATAN PEMBANGKANG KEPADA RAKYAT SELANGOR

  22) Berjanji melaksanakan Pilihan Raya Peringkat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) tetapi memberi alasan ianya tidak boleh dilaksanakan kerana tiada dalam mana-mana akta. - PEMBOHONG...PEMBOHONG...PEMBOHONG!DEMI RAKYAT

  ReplyDelete
 2. Demi rakyat, anwar telah menyusuri laluan kotaraya dan sempat menaiki LRT, merancang perjalanan ketika bukan waktu puncak agar kamera dapat fokus xde sambutan. senangla nak fitnah kerajaan, projek besar yang tak menguntungkan. juga nak bagitau dia lebih perihatin, wang yang dibelanjakan pada projek mega macam LRT lebih baik bagi pada rakyat je.
  Lepas PRU13, PR jual putrajaya dan robohkan projek LRT maka dapatlah bagi subsidi minyak dalam setahun.kemudian naik kan cukai dan naik kan segala macam perkara nak cover balik.
  hahaha...demi rakyat????kenapa tak jelaskan apa yang dilakukan Demi Anwar..wan jijah dan nurul sanggup melalak kepada rakyat tapi sembunyi fakta tentang perangai buruk anwar, PAS sanggup tukar dasar perjuangan dan DAP bertepuk tangan....demi anwar, untuk anwar dan kerana anwar.
  hahaha....

  ReplyDelete
 3. Salam. Biasa la bro. Siapa yang ketua pembohong tu? Al Juburi.

  ReplyDelete
 4. PKR dah tiru BN dah,nak pikat pengundi,bila la PKR utamakan rakyat padahal parti ni la yang byk seksa rakyat,patutnya PKR jadu UTAMAKAN ANWAR bukan rakyat sbb perjuangan pkr utk anwar jadi PM jer

  ReplyDelete
 5. sebenarnya baik parti apa pun dalam negara ni sama je rasuah sana sini juga....yang kenyang betambah kenyang...yang kaya betambah kaya...yang korang dok kecoh sangat tu buat apa, korang semua buat je keja masing-masing cari makan untuk anak bini...nanti masa pilihan raya korang fikir-fikir kan lah mana yang terbaik untuk korang pangkah...orang besar-besar duk semeja, minum bersama juga kita yang bawah ni lah nak bergaduh nak berperang buat apa...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...